The Fox

THE FOX


Etter å ha sett på NM i Olabil i Torshovdalen i 2016 bestemte vi oss for å bygge en bil og delta i år.
Vi fant ut at bilen måtte ha plass til 2, fører og passasjer (6 og 9 år, minstemann var ikke gammel nok til å kjøre selv).

Understell

Understellet er basert på ramma fra en gammel Weber gassgrill i front, montert opp ned på 2 langsgående 2x4" (2m lange) bjelker, forsterket med 2 bak og 1 i front på tvers. Skrudd sammen med kraftige franske treskruer. I tillegg noen 2x2" i front for å holde panser, frontplate og styrestag på plass.


Hjul

4 stk 16" sykkelhjul fra barnesykler ble montert på understellet ved å kappe opp jern fra gassgrillen med vinkelsliper, boret hull til hjulaksel og skrudd fast.


Forhjulene ble skrudd fast i enden av ca 25cm lange jern som ble skrudd fast i understellet med skiver, slik at de kan svinges. I andre enden ble et jern skrudd fast på tvers av bilen og over til det andre hjulet.



Styring

Øverst på grillramma ble en frontplate fra grillen montert ved hjelp av 2 beslag fra grillen. Boret hull til styrestaget - et L formet håndtak fra en barnesykkel skrudd fast i en Elfa skinne. Monterte et beslag med et avlangt hull på jernstaget mellom hjulene og skrudde en skrue gjennom styrestaget og beslaget, som får hjulene til å svinge når rattet dreies. Rattet kommer fra en Stiga Snowracer.


Bremser

Monterte for-bremser (gammel V-type) fra barnesyklene i ramma til bakhjulene. Kjøpte nye større bremseklosser.


Bremsepedalen ble til av et hengsel med hull og spor til å feste bremsevaieren, skrudd fast i grillramma. Monterte en 2x4" bjelke på hengslet for å få den større og stiv nok.


Karosseri

Skar først ut en mal til sidene i papp og tilpasset.


Skar så ut 2 sideplater, panser, frontplate, bakplate og bunnplate i 12mm kryssfiner.


Klippet ut stensiler for å lakkere reven på panseret i ulike farger.


Maskering, klar til å legge på oransje.

Fortsatte så med resten av stensilene.

Første prøvetur

Litt tung på rattet og nervøs styring, men fungerer overraskende bra til å være første olabil bygg.


Maskoten og premier fra NM i olabil.


Liten film fra prøvekjøring


Kommentarer